Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mega ważna sprawa
04-20-2011, 05:58 AM
Mega ważna sprawa
Witam. Na naszym forum jest problem z ,,inteligentnymi`` użytkownikami. Dodaję mody żeby inni na tym korzystali.Wyraźnie napisałem w ogłoszeniach że mody które dodaję nie są mojego autorstwa.Jednak zawsze znajdzie się ktoś kto w komentarzach na temat modów dodają stronę innego forum z owym modem.Patrząc na to strasznie się irytuję.I teraz pytanie do was a przede wszystkim do użytkownika przemek_1992.Przynajmniej on jest normalny czego nie można powiedzieć o wyżej wymienionych przypadkach.A więc co robić w takich przypadkach? Czy ostrzegać takich użytkowników czy posunąć się do czegoś bardziej poważnego jak np ban? Wiem że Meteor nie ma czasu i nie zagląda na forum ale pytam też was.Co sądzicie o tym co napisałem wyżej?Bo według mnie takie coś nie jest normalne i takie rzeczy piszą tylko jakieś dzieci z nudów.Proszę was o odpowiedź.
Pozdrawiam Minimus123.

[Obrazek: theRev1.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Reklama

04-20-2011, 06:27 AM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-20-2011 06:50 AM przez przemek_1992.)
RE: Mega ważna sprawa
Odpowiedź to: wystawiać OSTRZEŻENIA, a jeżeli coś takiego się powtórzy to BANY. Nie ma innej opcji... Inaczej z tego forum zrobi się taki burdel, że się tego nie ogarnie. No i oczywiście, żeby Admini byli częściej na forum i usuwali taki "spam", a jeżeli nie mają czasu poświęcić kilku minut dziennie to niech zamkną stronę, bo to nie ma najmniejszego sensu, aby np: zwykły użytkownik lub uplinker dbali o porządek na forum(śmiech na sali). Zauważcie, że nie ma żadnego moderatora,ViPa, Super moderatora.... Jest tylko ADMIN UPLINKER i ZWYKŁY UŻYTKOWNIK. Także czekam na jakieś postępy, a jeżeli nic się nie zmieni to ja też się wypisuje z tego bałaganu. Pozdrawiam przemek_1992.
04-21-2011, 06:42 AM
Zgadzam się z wypowiedzią @przemek_1992
Najpierw Warn, potem Ban dla takich
A z drugiej strony to na forum jest spory bałagan. Stare tematy które nie będą już na bank poruszane wiszą na forum i mulą niepotrzebnie forum (najwięcej w VS - chodzi o to że sporo poupadało i do tematów nikt nie zagląda). Brak osoby odpowiedzialnej za porządek (ktoś taki jak mod) powoduje że zaczyna panować tu wolna amerykanka.
Powinny być osoby odpowiedzialne za porządek i rozwój forum inaczej wszyscy wartościowi użytkownicy typu właśnie przemek_1992, minimus123 poodchodzą i to wszystko padnie i w pamięci niestety raczej pozostaną niemiłe wspomnienia zamiast miłe.
Tutaj apel do administracji żeby coś z tym zrobiła, jak nie macie czasu to dajcie działać innym i rozwijać stronę bo warto, stwórzcie jakiś team ogarniający to.
Sam dużo nie piszę bo nie widzę potrzeby pisać głupot, ale piszę na wielu forach i z doświadczenia wiem że jak szybko nie zaczniecie czegoś robić to później nic już z tego nie będzie, a ludzie rozejdą się po innych forach, a szkoda by tego było bo to forum dla fanów ETS i GTS to tak naprawdę kopalnia wiedzy...

Scania driver - przejechane km - zużyte paliwo
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
04-21-2011, 06:32 PM
Dla ścisłości ostrzegłem użytkownika gruszek a on dalej swoje.Myślę że trzeba mu już bana dać ale ja nie mam do tego uprawnień.Najlepiej by było jakby administratorzy oddali komuś te stanowiska skoro oni nie mają czasu.Np użytkownikowi przemek_1992.On przynajmniej pisze z sensem i pomaga ludziom o można twierdzić po jego reputacji.A jeśli chodzi o mnie to ja jestem bardziej od dodawania modów a nie pomagania, ale czasem się zdarza.
Pozdrawiam Minimus123

04-21-2011, 11:47 PM
Zgadzam się z Tobą, właściwie to jeżeli admini nie mają czasu to na zasadzie konkursu, czy jakiejś innej drogi powinni wyznaczyć kogoś kto miałby czas i chęci do zajmowania się tym. Tak jak już wspominałem wcześniej na forum powinien być team który pilnowałby porządku i dbał o rozwój tego. Wiadomo każdy jest zabiegany, ale są osoby które chętnie by się tym zajęły. Jest tu grono użytkowników które podejrzewam że chętnie by się ty zajęły i nie zniszczyły tak świetnego projektu jakim jest to forum. Sam mam troszkę pomysłów, ale dopóki nie będzie osób odpowiedzialnych pozostawię je dla siebie.
W sumie to najpierw uważam że trzeba by się skontaktować z administracją żeby przedyskutowała to o czym my tu piszemy i wprowadziła to w życie, oczywiście nikogo nie zmuszając nikogo do niczego.
Sam w miarę możliwości mógłbym się zająć moderowanie jakiegoś działu bo na tym się akurat znam i mam w tym spore doświadczenie, ale potrzebny jest ktoś kto by się tym ogólnie zajął i powyznaczał, porozmawiał z kilkoma osobami z forum, tymi najbardziej aktywnymi.

04-22-2011, 06:05 AM
Myślę że przemek_1992 by się nadał.Ma ponad 5 dni aktywności i widać że zależy mu na rozwoju tego forum.Trzeba usuwać stare tematy żeby się bałagan nie robił.I tak jak mówisz trzeba do administracji napisać, ale skoro oni tak rzadko są obecni to myślę że odpiszą dopiero za kilka tygodni no chyba że się zalogują.Ale trzeba komuś powierzyć to aby napisał do admina w sprawie tego co tu piszemy bo sami to raczej nic nie zdziałamy.

Reklama

04-22-2011, 06:21 AM
Więc tak ja mogę być w tej chwili najwyżej ZWYKŁYM UŻYTKOWNIKIEM.... Mam za 2 tyg. maturę także muszę się uczyć i nie będzie mnie jakiś czas na forum. Druga sprawa chciałem być wcześniej jakimś moderatorem nawet napisałem na PW do @meteora, ale ten nawet nie raczył odpisać, a na pewno wiadomość odczytał, ponieważ zaraz wysłałem 2 wiadomość, że zrobił błąd w nazwie tematu i pomyłka była usunięta w ciągu 15 min nawet nie podziękował.... Musicie znaleźć kogoś innego. Pozdro przemek_1992.
04-22-2011, 06:34 AM
Chłopaki ja proponuję przeboleć ten tydzień jeszcze bo ja będę obecny teraz do soboty, a w Niedzielę mam swój ślub i poniedziałek poprawiny. Ale po weekendzie majowym obiecuję się wziąć do roboty, tzn. mogę spróbować napisać do administratorów, jakoś ubrać to w słowa, tzn. zrobię to tak, zaraz ubiorę to w słowa, wyślę wam na PW, napiszecie mi co ew. dopisać/poprawić/usunąć i wtedy jeszcze przed tą niedzielą to wyślę. Jeżeli coś odpiszą, o ile nie zrobią tego na forum to dam znać w tym temacie.
Pozdrowionka

04-22-2011, 07:03 AM
Już odpisałem na PW, żadnych poprawek nie naniosłem.
04-23-2011, 02:13 AM
Więc do @meteora wiadomość którą wam przesłałem na PW. Mam nadzieję że się odezwie i coś z tym wszystkim zrobi. Jak do tej pory z tego co ustaliliśmy to:
@przemek_1992 mógłby zostać moderatorem ale dopiero po maturach co jest jak najbardziej zrozumiałe, wszak nauka jest najważniejsza (już teraz życzę koledze powodzenia żeby zdał to wszystko i dostał się na jaką uczelnię będzie chciał ^^ )
@minimus123 chętnie zostałby moderatorem działu modów do gier
ja mógłbym zostać moderatorem nawet całego forum, ale to też dopiero gdzieś od początku maja.
Jednak najpierw musimy czekać na odpowiedź administratora tegoż całego forum co on o tym wszystkim sądzi. A swoją drogą ciekawe jest to że wyświetleń tego tematu jak przed chwilą zerkałem jest 139, a rozmawiamy tylko my. Czyżby nikomu innemu nie zależało na rozwoju tego forum, czy nikt nie ma nic do powiedzenia w tej sprawie. Wszak uważam że im więcej osób się wypowie w tym temacie, oczywiście z sensem tym większa szansa na to że coś się zacznie w końcu dziać.
Rozumiem że większość się rejestruje żeby pościągać mody, ale może by tak coś powiedzieć z sensem i zadbać o to żeby forum nie umarło bo wtedy będziecie musieli ludzie szukać innych miejsc gdzie można zdobyć mody, a czasami żeby coś gdzie indziej zassać trzeba mieć kilka sensownych postów, a tu proszę, od razu można bez niczego. Proszę więc żeby jeszcze ktoś się tu wypowiedział, a nie czekał na oklaski i potem marudził że on by to zrobił inaczej, bo to mu nie pasuje, a to by zmienił, usunął...
Regulamin istnieje, ale tak ogólnie to ile osób go przestrzega, szczególnie pkt:
Cytat:Zabrania się pisać krótkich odpowiedzi typu " bardzo mi sie , to podoba " , " super " za , to grozi warn .
Sam gdzieś się tak wypowiedziałem, więc przepraszam za to, ale nie ma ludzi idealnych, za to wielu użytkowników tak piszę, szczególnie jeżeli chodzi o ciężarówki. Teraz kolejna propozycja do administratora (wiem jeszcze nie odpowiedział na poprzednią wiadomość) że albo można by ten zapis jakoś zmienić, albo go usunąć.
Moja propozycja jest taka, jeżeli chodzi o ten pkt. to go usunąć ponieważ istnieje zapis w regulaminie o wypowiedziach pełnymi zdaniami. Sam dział regulaminu przeniósłbym na samą górę forum, gdyż tam spogląda więcej osób, niż na środek forum, gdzie się obecnie znajduje.
Dobra, najpierw oczekujemy na odpowiedź na naszą pierwszą propozycję, a później będziemy dyskutować o dalszych propozycjach, o ile administrator zacznie działać, ewentualnie pozwoli działać innym.

Odpowiedz 

Skocz do:

Wróć do góryWróć do forów