Nagłe spadki FPSów - Wersja do druku +- eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST (http://etrucks.pl) +-- Dział: Euro Truck Simulator 2 (/forum-288.html) +--- Dział: Pomoc dla graczy (/forum-193.html) +---- Dział: Sprawy Rozwiązane (/forum-448.html) +---- Wątek: Nagłe spadki FPSów (/thread-43302.html) |
Nagłe spadki FPSów - małpka8 - 12/02/2017 05:13 PM Witajcie! Mam pewien problem do tej pory posiadałem mapę RusMap 1.7.1 było wszystko okey. Zainstalowałem mapę TruckerSim v6 chyba i podczas wjazdu do miast czy na tereny gdzie jest coś przebudowane występują u mnie lekkie lagi na około 1sek. gdy jadę np autostradą to mam około 61~59FPS, a w miastach czy na terenach przebudowanych potrafi spaść nagle do 35FPS. Pomocy co robić? Jest to wina mojego sprzętu? Mapa Rosji jest lepsza moim zdaniem i lagów nie odczuwałem tam, po zainstalowaniu TSM takowe występują. Doradżcie mi coś proszę. Pozdrawiam Mateusz RE: Nagłe spadki FPSów - bumbumek - 12/02/2017 08:49 PM Kolego drogi, to normalne dla tej gry, i tym bardziej wszelakich map. Każda wykonana jest przez innych ludzi, z różnymi umiejętnościami optymalizacji (o ile w ogóle takową robią), wykorzystujących najnowsze modele z ostatnich DLC itp, które są wymagające dla naszych kompów. Sam mam wiele lagów w przeróżnych miejscach. A ile to ja się nasłuchałem, że ludziska nawet w kartami GTX 1080(!) mają lagi, spadki płynności... Nic nie poradzisz. Trzeba przecierpieć, albo zakupić kompa z NASA, choć nawet amerykańscy naukowcy narzekają na kiepsko zoptymalizowane ETS2 Lub grać tylko na podstawce, ale to się chyba mało komu uśmiecha. |