Škoda Felicia - 1.3 LXi - Wersja do druku +- eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST (http://etrucks.pl) +-- Dział: Wszystko i nic (/forum-86.html) +--- Dział: Świat Motoryzacji (/forum-242.html) +---- Dział: Rozmowy ogólne (/forum-430.html) +---- Wątek: Škoda Felicia - 1.3 LXi (/thread-49420.html) Strony: 1 2 |
Škoda Felicia - 1.3 LXi - Dorpolowy - 26/02/2019 10:32 PM Witam!
Chciałbym Wam zaprezentować tak zwane " pierwsze " wozidło które zostało nabyte na dniach . Škoda Felicia 1.3 LXi z 1996 roku. Jestem trzecim polskim właścicielem, auto zostało zakupione w polskim salonie gdzie od nowości posiadało czarne tablice rejestracyjne, rok temu auto odkupił mój dobry znajomy, a jakiś czas temu auto trafiło w moje ręce Na chwilę obecną korzysta z niego głownie moja dziewczyna na dojazdy do pracy . Auto jak na swoje lata trzyma się bardzo dobrze, ruda nie chrupie tak strasznie, pod maską skrywa się niezawodnych 68 kucyków co nie jedno auto z pod świateł by objechało . A co do przebiegu to na dzień dzisiejszy na liczniku jest 210 tyś z groszami . Nie będę tu wrzucał pełnego opisu technicznego auta, jak ktoś chce się dowiedzieć więcej to wyjdzie w praniu. Skodilak wymaga małych poprawek lakierniczych które będą przeprowadzane w ten weekend. Mam zamiar wrzucić więcej fotek i napisać więcej o tym aucie jak już trochę będzie nim polatane. Póki co oswajam się z tym autem
RE: Škoda Felicia - 1.3 LXi - Michal_Z_gno - 26/02/2019 11:06 PM Większość aut tej marki to Polskie salony (Skoda w Polsce ma wysoką sprzedaż w salonach więc nie ma za bardzo sensu szukać takich aut na zachodzie) Fotki oczywiście ładne ale pokaż w środku to auto. RE: Škoda Felicia - 1.3 LXi - limowski - 02/03/2019 12:35 PM Škoda jak to Škoda, miałem podobną ale zupełnie inną. Fajnie zachowany egzemplarz trafiłeś. RE: Škoda Felicia - 1.3 LXi - .:Seba11:. - 03/03/2019 10:49 AM I gdzie są te prace blacharskie? RE: Škoda Felicia - 1.3 LXi - Dorpolowy - 23/03/2019 02:26 PM A więc przyszły cieplejsze dni i można coś było podłubać przy aucie, ogólnie to chwilowo odpuściliśmy prace blacharskie, ponieważ raz że brakuje czasu, i pogoda zbytnio nie pozwała na przeprowadzenie tych prac. Tak na dzień dzisiejszy prezentuje się Skodilak, w zeszłym tygodniu trochę poprawiłem czarnidłem zderzaki i lusterka by trochę to lepiej wyglądało . Do kupna pozostało mi kupić komplet letnich opon oraz ciekawe kołpaki. Nie mam zamiaru wrzucać jakichś BBS'ów bo nie ma to racji bytu i pokrowce na fotele , mam również w planach całkowicie zmienić nagłośnienie bo oryginalne głośniki powoli nie wyrabiają
Auto na dzień dzisiejszy jeździ, skręca, hamuje, nic tylko tankować i wkurzać się na tego potwora RE: Škoda Felicia - 1.3 LXi - Iśmik - 23/03/2019 06:59 PM Ma to chociaż wspomaganie? XD RE: Škoda Felicia - 1.3 LXi - Dorpolowy - 23/03/2019 07:27 PM (23/03/2019 06:59 PM)Iśmik napisał(a): Ma to chociaż wspomaganie? XD Nie ma, a twoich rodziców ma? nie każde auto musi posiadać wspomaganie :v RE: Škoda Felicia - 1.3 LXi - Michal_Z_gno - 24/03/2019 12:30 AM W środku widać taka typowa solidność lat dziewięćdziesiątych (w nowych autach wnętrza sprawiają wrażenie i często też są takie, że strach czegoś dotknąć aby nie popsuć) Fotki też oczywiście pierwsza klasa. RE: Škoda Felicia - 1.3 LXi - Ukaszeł - 24/03/2019 03:47 AM Ja bym zaczął od zmiany kierownicy na jakąś normalną, no i nie zapomnij o zmianie zapachów w aucie na coś normalnego, ja mam wunderdałna na lusterku żeby se coś wisiało a dla zapachu mam w kratke jakieś różowe coś, ale ma wlecieć california więc będzie śmierdzieć niesamowicie wiśniami no i zapraszam na światła, zobaczymy co ta skodunia potrafi XD RE: Škoda Felicia - 1.3 LXi - Michal_Z_gno - 24/03/2019 11:01 AM (24/03/2019 03:47 AM)Ukaszeł napisał(a): no i zapraszam na światła, zobaczymy co ta skodunia potrafi XD Pod warunkiem że w golfie Ci tłumik nie spadnie lub coś innego nie odleci przy ruszaniu to fakt na światłach będziesz mieć większe szanse |