eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST
Ukrywanie nazwy sektora - Wersja do druku

+- eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST (http://etrucks.pl)
+-- Dział: Wasza Twórczość
(/forum-167.html)
+--- Dział: Map Editor SCS (/forum-273.html)
+---- Dział: Pomoc (/forum-277.html)
+---- Wątek: Ukrywanie nazwy sektora (/thread-50498.html)

Ukrywanie nazwy sektora - Radzio - 22/09/2019 02:16 PM

Cześć,
Da się jakoś schować nazwę sektora, żeby nie zasłaniał mi podkładu?
Image

RE: Ukrywanie nazwy sektora - Player Not Found - 26/01/2020 03:23 PM

Udało ci się to schować? Też mam z tym problem i często mi to przeszkadza.

RE: Ukrywanie nazwy sektora - Bozo - 26/01/2020 04:13 PM

Klawisz "A" załatwia sprawę Panowie Smile.

RE: Ukrywanie nazwy sektora - Player Not Found - 26/01/2020 05:05 PM

(26/01/2020 04:13 PM)Bozo napisał(a):  Klawisz "A" załatwia sprawę Panowie Smile.

Lecz wtedy nie widać podkładu :/

RE: Ukrywanie nazwy sektora - Bozo - 26/01/2020 05:49 PM

Widać. Klikaj powoli i Go zobaczysz Smile

RE: Ukrywanie nazwy sektora - Player Not Found - 26/01/2020 07:22 PM

(26/01/2020 05:49 PM)Bozo napisał(a):  Widać. Klikaj powoli i Go zobaczysz Smile

Są 4 tryby z czego pierwszy i drugi nic nie robi zaś trzeci pokazuje podkład z nazwami sektorów i drogi a ostatni pokazuje sam podkład z nazwami sektorów bez dróg lecz nigdzie nie ma trybu w którym nie widać nazwy sektoru, jest podkład i widać drogi więc nie wiem co ty masz za edytor Biggrin2

RE: Ukrywanie nazwy sektora - Wąski - 26/01/2020 09:16 PM

Jak możesz być Map Makerem jak nie wiesz nawet co robi skrót klawiaturowy "A" w tym narzędziu. Zrób dokładnie tak jak napisał Bozo i nie ma innej opcji żeby nie było widać dróg i modeli. Chyba, że masz czystą mapę i brak jakichkolwiek node'ów. Dla ułatwienia wciśnij F, znajdź jakieś MIASTO, przeteleportuj się tam i wciskaj A.

RE: Ukrywanie nazwy sektora - Adam.J - 26/01/2020 09:32 PM

(26/01/2020 09:16 PM)Wąski napisał(a):  Jak możesz być Map Makerem jak nie wiesz nawet co robi skrót klawiaturowy "A" w tym narzędziu. Zrób dokładnie tak jak napisał Bozo i nie ma innej opcji żeby nie było widać dróg i modeli. Chyba, że masz czystą mapę i brak jakichkolwiek node'ów. Dla ułatwienia wciśnij F, znajdź jakieś MIASTO, przeteleportuj się tam i wciskaj A.

(22/09/2019 02:16 PM)Radzio napisał(a):  Cześć,
Da się jakoś schować nazwę sektora, żeby nie zasłaniał mi podkładu?
Image

Tu chodzi o ten biały prostokąt z nazwą sektora żeby to ukryć a nie ukrywać cały podkład

RE: Ukrywanie nazwy sektora - Player Not Found - 26/01/2020 10:12 PM

(26/01/2020 09:16 PM)Wąski napisał(a):  Jak możesz być Map Makerem jak nie wiesz nawet co robi skrót klawiaturowy "A" w tym narzędziu. Zrób dokładnie tak jak napisał Bozo i nie ma innej opcji żeby nie było widać dróg i modeli. Chyba, że masz czystą mapę i brak jakichkolwiek node'ów. Dla ułatwienia wciśnij F, znajdź jakieś MIASTO, przeteleportuj się tam i wciskaj A.

Wyjaśniłem wyżej jak działa ta funkcja, ale okej. Chodziło mi o to co napisał post wyżej Adam.J Zresztą czytając pierwszy post autora można się domyślić o co chodzi. Wystarczyło przeczytać jedno zdanie.